logo-blue

5 Motive pentru care să lucrezi în Belgia

lake-view-from-kasteel-minnewater-sunset

Belgia este o destinație atractivă pentru o carieră de succes și o viață fericită. Aflați cele cinci motive cheie pentru care Belgia este o alegere populară pentru profesioniști din întreaga lume.

Fericirea la locul de muncă

Belgia ocupă primul loc în clasamentul global al Fericirii la Locul de Muncă din 2020. Acest indice măsoară nu doar cât de fericiți sunt angajații la locul de muncă, ci și încrederea în economia locală și șansele de a-și găsi următorul loc de muncă, precum și satisfacția în activitățile zilnice și perspectivele de carieră în următorii ani.

Fericirea angajaților este, de asemenea, un indicator al succesului în afaceri, deoarece angajații fericiți au mai multe șanse să lucreze în economii prospere și în organizații inovatoare, în țări care colaborează și susțin afacerile.

Oportunități de călătorie

Faptul că vă aflați mereu în apropierea destinațiilor de vacanță luxoase și pline de distracție sau locurilor pitorești vor fi un aspect cheie în lista viitorilor expați și muncitori migranți pentru mulți ani de acum înainte.

Cultură

Cu capitala sa, Bruxelles, ca centru major al Uniunii Europene, țara este un centru important pentru politica internațională și un loc excelent pentru a cunoaște oameni noi de diferite naționalități și origini.

Belgienii înșiși vorbesc trei limbi: engleză, olandeză (flamandă) și franceză (în special locuitorii din Bruxelles și Valonia).

Locul Belgiei în istorie este de neegalat, iar țara găzduiește o bogăție de experiențe culturale și istorice. Centrul multor mișcări artistice europene, regiunea oferă persoanelor creative șansa de a se bucura de picturi și arhitectură din perioadele Renascentistă, Gotică, Barocă și Art Nouveau.

Literatura, cinematografia, muzica, muzeele și teatrul fac parte din viața de zi cu zi și din activitățile de petrecere a timpului liber. Țara este faimoasă pentru gastronomia sa concentrată pe mâncăruri reconfortante, cum ar fi ciocolata, gofrele, cartofii prăjiți și berea.

Economie și piață a muncii

Amplasarea Belgiei susține din nou creșterea sa economică, care se bazează pe o bază economică foarte diversificată, cuprinzând atât sectorul manufacturier industrial, cât și piețele de servicii.

Sectoarele serviciilor financiare și tehnologia sunt deosebit de prospere și în creștere rapidă. Țara are o comunitate mare de expați, iar cetățenii Uniunii Europene (UE) sunt în special bineveniți într-o gamă de industrii și specializări.

Amplasarea geografică a țării o face o oportunitate ideală de expansiune pentru multe afaceri globale, cu actori importanți în industria din întreaga lume care găzduiesc birouri, locații de lucru și centre în Belgia.

Rata scăzută a șomajului în țară înseamnă că multe organizații se confruntă cu lipsuri de competențe, ceea ce este o veste excelentă pentru cei care caută un loc de muncă.

Organizațiile belgiene sunt în căutare urgentă de o varietate de abilități în domeniile Inginerie, Tehnologie, Educație, Sănătate și Contabilitate.

Datorită statutului său de destinație de călătorie populară, turismul este, de asemenea, popular și aduce oportunități de muncă sezoniere și cu normă parțială pentru cei de orice vârstă, origine și nivel de competență, inclusiv în domeniile Horeca, turism sau transport.

Nivelul de trai

Cei care lucrează în Belgia se bucură de o săptămână de muncă mult mai scurtă decât în multe alte țări, în medie 38 de ore pe săptămână sau 8 ore pe zi.

Angajații din țară beneficiază de 10 zile libere în fiecare an, iar concediile generoase sunt calculate în funcție de numărul de zile lucrate în anul precedent. Dreptul mediu la concediu de vară este de cel puțin patru săptămâni, iar majoritatea angajaților și lucrătorilor independenți se bucură de un echilibru excelent între muncă și viața personală.

Firmele din regiune sunt din ce în ce mai conștiente și susțin inițiativele de lucru flexibil, cu munca la domiciliu și de la distanță în creștere. Legăturile excelente de transport pe cale ferată, pe râu și transportul public permit navetiștilor să se bucure de ce e mai bun în ambele lumi, trăind în mediul rural și beneficiind de agitația orașului, socializare și salarii.

Concluzie

Deci, dacă vă gândiți să faceți un pas în cariera dvs. sau să vă mutați într-o țară europeană cu o cultură vibrantă și o economie în creștere, Belgia ar putea fi alegerea perfectă pentru dumneavoastră si Recruto va poate ajuta sa găsiți locul de muncă acolo.

Cu oportunități abundente, diversitate culturală și un nivel de trai ridicat, această țară oferă tot ce aveți nevoie pentru a vă construi un viitor strălucit.

Cauți un job în străinătate? Contactează-ne:
📞 +40 312 298 277
✉️ [email protected]

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Newsletter

Sign up our newsletter to get update information, news, insight or promotions.
Translate »

Ești angajator și ai probleme cu recrutarea?
Te putem ajuta.