Joburi Disponibile

Noi dăm match carierei tale! Noul tău loc de muncă începe cu Recruto!

Proces Recrutare

Descoperă noul proces de recrutare din România! Noi schimbăm jocul!

Află mai multe despre Recruto

Importanța unui CV bine structurat

 
CV-ul acționează ca o punte între dumneavoastră și potențialul angajator, prin urmare, importanța unui CV nu poate fi niciodată subestimată. Pentru a face prima impresie, este imperativ ca CV-ul tău să iasă mai întâi în evidență din mulțime. Depinde de tine cum vrei să fii amintit de managerul de angajare? Deoarece companiile nu au atât de mult timp pentru a intervieva fiecare candidat, au nevoie de CV-uri de la candidați pentru a-i selecta pe cei mai buni. CV-urile simple și de multe ori lipsite de structură sunt cele mai des întâlnite de către companii. Acesta este momentul în care un CV bine structurat, curat și precis își joacă rolul. S-ar putea să vă gândiți de ce este atât de important să aveți un CV bine pus la punct?

Primul contact se face prin CV

 
Da, înainte ca tu să ajungi în biroul angajatorului, CV-ul tău face acest lucru. În general, fiecare companie îți cere mai întâi CV-ul, analizează munca pe care ai făcut-o până acum și, dacă se potrivește cu cerințele impuse de ei. Un CV bine redactat face jumătate din muncă pentru tine dinainte ca tu să spui un cuvânt. Prin urmare, este foarte important să aveți un CV structurat și concis pentru a face prima impresie să funcționeze pentru dumneavoastră. Trebuie să te gândești că îți este ușor să-l convingi pe angajator că ești cel mai potrivit candidat pentru postul vacant. Dar asta va fi posibil doar atunci când sunteți acolo pentru o rundă față în față. Înainte de a vă prezenta la interviul față în față, CV-ul dvs. i-ar convinge mai întâi că sunteți cel mai eligibil candidat pentru postul oferit sau nu.

CV-ul este oglinda ta

 
Un CV vorbește foarte multe despre tine ca profesionist, spune ce ai făcut în trecut, ce faci în prezent și spre ce anume te îndrepți. Imaginează-ți doar că o mică bucată de hârtie vorbește atât de mult despre tine, inclusiv despre trecut, prezent și viitor. Nu sună uimitor? Dar amintiți-vă că această poveste despre trecut, prezent și viitor trebuie transmisă rapid, altfel își vor pierde interesul. Deci, această muncă de a spune o scurtă poveste poate fi puțin complicată. Prin urmare, este posibil să aveți nevoie de ajutor de către profesioniști la redactarea CV-ului. Monetizează-ți competențele: printr-un CV bine scris, poți vinde abilitățile pe care le-ai acumulat în acești ani poții informa angajatorul care sunt toate abilitățile pe care le-ați dobândit prin diferite locuri de muncă și cum le veți utiliza pentru îmbunătățirea viitoarei organizații. Acesta este exact ceea ce trebuie să știe angajatorii în prezent. Vor să știe în ce mod abilitățile tale se vor dovedi benefice pentru organizația lor. Și dacă CV-ul tău reușește să le spună acest lucru, scopul este servit. În timp ce căutați un loc de muncă, este esențial să aveți un CV bun, dar asigurați-vă că este un CV bine structurat, dar simplu și ușor de înțeles. Nu complicați textul sau să-l umpleți de jargonuri încât să fie greu de citit pentru un angajator. Și, de asemenea, un lucru trebuie să rețineți că atunci când trimiteți CV-ul unui angajator, trimiteți doar CV-ul sau cel mult atașați scrisoarea de intenție. Nu includeți sau atașați nicio scrisoare de recomandare, copii ale fișelor de calificare a educației, scrisoarea de referință sau orice altceva decât dacă acest lucru este solicitat. Acestea fiind spuse, CV-ul joacă un rol important în luarea decizie de către angajator în privința colaborări cu dumneavoastră, păstrați o structură relativ simplă, dar în care să includeți tot ceea ce va recomandă pe plan profesional.