Joburi Disponibile

Noi dăm match carierei tale! Noul tău loc de muncă începe cu Recruto!

Proces Recrutare

Descoperă noul proces de recrutare din România! Noi schimbăm jocul!

Află mai multe despre Recruto

Cum poate compania profita de recrutare pe baza personalității

Cum poate compania profita de recrutare pe baza personalitatii - Recruto

Angajarea înseamnă mai mult decât a căuta pe cineva cu o abilitate brută sau realizări anterioare. Trebuie luat în considerare dacă potențialul candidat va rămâne pe termen lung și cât de implicat va fi în timp ce se află la compania ta. Aceste rezultate sunt determinate în cea mai mare parte de un factor simplu: cât de mult le place oamenilor munca lor. Și a fi mulțumit în carieră este influențat și de personalitate.

 

Angajează pentru longevitate 

 

Avem tendința de a ne descurca mai bine atunci când munca noastră susține modul în care suntem în mod natural înclinați să gândim și să acționăm, iar evaluările care prezic această aliniere pot fi foarte utile în selecția candidaților.

Cei care arată niveluri mai scăzute de flexibilitate pot fi capabili să lucreze în vânzări, dar s-ar putea să nu considere jobul la fel de satisfăcător sau plăcut. În consecință, este mai probabil să plece în favoarea unei poziții mai aliniate cu personalitatea lor. Evaluările pot ajuta la identificarea persoanei potrivite pentru un mediu de lucru.

 

Competențele pot fi învățate 

 

CV-ul reflectă în mod adecvat competențele și experiența anterioară a candidatului, însă acesta nu oferă informații depline cu privire la capacitățile candidatului. Din CV nu îți poți da seama de personalitatea candidatului sau de capacitatea acestuia de a se integra și a se adapta noului mediu de lucru.

 

Adaptarea la cultura organizațională 

 

Nu toți candidații vor fi potriviți pentru un loc de muncă dinamic. Productivitatea și fericirea angajaților vor crește într-un loc de muncă susținător, unde aceștia se pot dezvolta cu puține resurse. De exemplu, o persoană care este de obicei tăcută sau nesigură este mai puțin probabil să se simtă în largul ei în sarcinile care necesită colaborare și luare a deciziilor, în timp ce o persoană care este deschisă și încrezătoare ar putea excela într-un astfel de cadru.

Făcută corect, evaluarea personalității în angajare poate reduce discriminarea bazată pe gen, etnie și alți factori. De exemplu, în timp ce testele de abilități cognitive au produs un impact negativ asupra anumitor grupuri demografice, evaluările personalității, în general, nu discriminează membrii grupurilor protejate. În plus, ele pot ajuta angajatorii să identifice candidații susceptibili de a avea performanțe bune – și să rămână în companie.

 

Un proces de selecție mai eficient 

 

Aplicarea acestuia la începutul procesului, și nu la sfârșit, ajută la selectarea candidaților care nu se potrivesc deloc. Acest lucru face mai ușor pentru recrutori să se concentreze doar pe cele mai promițătoare profiluri pe parcursul procesului de selecție, să identifice și să angajeze cel mai bun talent la final.

Din toate aceste motive, promovăm utilizarea testului de personalitate ca modalitate de evaluare a trăsăturilor  candidaților în timpul procesului de recrutare, astfel încât recrutorii să înțeleagă mai bine modul în care personalitatea unui candidat poate influența satisfacția și performanța în muncă.

 

Parcurge gratuit testul de personalitate Recruto! 

 

Completează formularul de contact din pagina: TEST DE PERSONALITATE și vei fi redirecționat automat către pagina de test.

*Atenție! Durata media de parcurgere a testului este de 15 minute! Te rugăm să alegi un spațiu în care să te poți concentra asupra testului fără să fi deranjat astfel încât rezultatele obținute să cât mai potrivite personalității tale