Joburi Disponibile

Noi dăm match carierei tale! Noul tău loc de muncă începe cu Recruto!

Proces Recrutare

Descoperă noul proces de recrutare din România! Noi schimbăm jocul!

Află mai multe despre Recruto

Cele mai importante tendințe de recrutare în 2023

În timp ce efectele pandemiei s-au diminuat în multe țări, „marea demisie” este în plină desfășurare și creează provocări de recrutare pentru multe organizații. Acum, inflația și creșterea costului vieții, împreună cu cererea corespunzătoare pentru salarii mai mari, creează noi bătăi de cap pentru recrutori.

Aceste presiuni au, de asemenea, un impact asupra noilor tendințe de recrutare care ar trebui să aibă un loc proeminent în strategia companiei tale. Iată care sunt trendurile majore de recrutare în 2023:

Interviul de la distanță 

 

 

Munca de acasă a apărut ca o tendință majoră în recrutarea de talente în 2021 și se pare că va continua în 2023. În ciuda faptului că multe companii și-au redeschis birourile anul trecut, munca la distanță  este mult mai mare decât era înainte de pandemie.

Interviurile de la distanță au devenit o necesitate pentru angajare în timpul pandemiei și ar trebui să rămână relevante, deoarece companiile continuă să le includă în strategia lor de operare.

Deși intervievarea la distanță a devenit o tendință proeminentă, nu este lipsită de provocări. Prezentarea candidaților și a companiei într-o manieră profesionistă poate fi dificilă dacă interviul nu este posibil dintr-o locație ordonată sau profesională; în plus, prezența copiilor sau a animalelor de companie acasă poate crea un mediu zgomotos și care distrage atenția atât pentru intervievator, cât și pentru intervievat. Provocările tehnice neprevăzute pot determina candidații să devină tulburați și jenați, ceea ce în cele din urmă poate duce la amânarea recrutorilor. Din fericire, multe dintre tehnologiile de videoconferință au introdus opțiuni de fundal personalizat și neclar, iar fiabilitatea lor s-a îmbunătățit.

 

Experiența candidatului

 

Pandemia a făcut din 2021 anul experienței angajaților, iar aeastă tendință a continuat către anul 2023. Efectele pandemiei au accelerat nevoia de programe de ascultare a angajaților și de dezvoltarea unei experiențe care să mențină sănătatea și bunăstarea acestora, să promoveze echilibrul pozitiv între viața profesională și viața privată și să le ofere experiența pozitivă care îi va încuraja să rămână în companie după încheierea pandemiei. Acest accent pe oferirea unei experiențe bune se extinde și asupra candidaților, care au atât de multe opțiuni disponibile. Este mai important ca niciodată ca experiența candidatului să fie una pozitivă și să le fie permis candidaților să aplice rapid pentru locuri de muncă.

Organizațiile care se concentrează pe construirea unei experiențe pozitive și a unei culturi organizaționale pentru angajați sunt considerate a fi mai de succes și mai profitabile. Aceleași efecte se aplică și experienței candidatului. Actualizarea site-urilor web de carieră și utilizarea sondajelor pentru a obține feedback de la candidați sunt două moduri prin care angajatorii reușesc să îmbunătățească experiența candidaților. În plus, software-urile de marketing de recrutare și site-ul de carieră pot ajuta la personalizarea procesului de angajare și adunarea de date pentru a ajuta la îmbunătățirea experienței candidatului.

Ești pregătit pentru colaborarea cu Recruto? 

 

Evoluția ta sau a companiei tale începe cu noi, echipa Recruto. Fie că dorești un loc de muncă mai bun sau că vrei să-ți duci compania la un nou nivel prin achiziție de noi talente sau procesul general de recrutare, noi îți stăm la dispoziție. Oferim o gamă largă de servicii de consultanță și echipa noastră cunoaște bine piața având ani de experiență în spate în domeniul recrutării.

Date de contact Recruto:
Suport: +40 743 098 272
Email: [email protected]
Website: www.recruto.ro

Întrebări frecvente

Cum mă poate ajuta Recruto?
Accesează gratuit baza de candidați Recruto și accelerează creșterea companiei tale cu personalul potrivit recrutat de către specialiștii noștri. Dacă nu ești mulțumit de către noii angajați de la Recruto nu plătești absolut nimic!
De ce să aleg Recruto?
Noi suntem Recruto, prima agenție din România care dorește să schimbe complet procesul de recrutare personal pentru companii, dar și parteneriatul dintre candidați și agenție prin consiliere și îndrumare gratuită pe toată perioada colaborării.
Care sunt primii pași în colaborare?
Programează primul call cu echipa Recruto pentru a identifica împreună nevoile HR din compania ta, mai apoi specialiștii noștri vor crea un proces personalizat de recrutare prin care să beneficiezi doar de candidați relevanți pe termen lung.
Cum vă pot contacta?
Puteți discuta Live cu unul dintre specialiștii noștri folosind pluginul din dreapta-jos a ecranului sau puteți să ne contactați prin formularele de contact din website / email: [email protected] sau suport telefonic: +40 743 098 272.