Joburi Disponibile

Noi dăm match carierei tale! Noul tău loc de muncă începe cu Recruto!

Proces Recrutare

Descoperă noul proces de recrutare din România! Noi schimbăm jocul!

Află mai multe despre Recruto

Cele mai bune strategii de recrutare pentru companii

Cele mai bune strategii de recrutare pentru companii - Agenția de recrutare personal Recruto România

Fiecare organizare este caracterizată de nevoi diferite, care sunt influențate de factori diverși. Mărimea organizației, industria în care activează, locația unde se află și valorile care o caracterizează vor influența strategiile abordate și prioritățile organizației. Însă, orice organizație de succes are nevoie de cei mai buni angajați care să poată aplica planurile de creștere într-un mod cât mai eficient.

Recrutarea personalului este un proces care variază de la o companie la alta. Specialiștii în HR au nevoie să definească strategii corecte de recrutare ca să atragă personalul potrivit organizației. Metodele și locurile în care se caută candidații sunt diferă în măsură de structura companiei și de obiectivele sale. Iată câteva strategii de recrutare eficiente:

 

Sediu în locații greu accesibile 

 

Atragerea de candidați care să lucreze într-o locație nepopulară sau îndepărtată poate fi greu, însă asta nu înseamnă că nu poți recruta personalul potrivit pentru compania ta. O strategie de recrutare pentru o locație puțin accesibilă include compensarea candidaților cu bonusuri diverse, astfel încât drumul să nu mai fie o problemă. Poți oferi angajaților o alternativă de transport, un bus care să-i conducă către sediu sau compensarea cheltuielilor de transport prin bonusuri și tichete de masă.

O altă soluție include oferirea unui program de lucru flexibil, sau chiar posibilitatea de a lucra hibrid: atât la birou cât și de acasă, dacă natura muncii permite lucrul remote. Dacă sediul este într-o locație greu accesibilă, poți scoate în evidență caracteristicile care fac din acel loc de muncă unul în care candidații să își dorească să lucreze.

 

Roluri greu de ocupat 

 

Dacă rolul pentru care se caută personal este unul greu de ocupat, strategiile tradiționale de recrutate ar putea fi nepotrivite. Rolurile pentru care ai nevoie de personal cu calificări greu de găsit pe piață pot fi o provocare pentru specialiștii în resurse umane, deoarece este greu să găsești un candidat care să se potrivească la perfecție cerințelor.

În acest caz, poți opta pentru strategii noi cum ar fi participarea le evenimente și workshop-uri de specialitate, unde poți găsi oameni cu calificările potrivite pentru companie. Dacă ai nevoie de angajați care să fi studiat la o anumită universitate, cercetarea poate fi efectuată prin anunțuri directe către studenții terminali. Esențial este să păstrezi o minte deschisă, și să nu uiți că poți oferi programe de training acelor candidați care nu se potrivesc 100% cu cerințele propuse.

 

Un brand puțin popular 

 

Pentru o companie mică, la început de drum sau un start-up, poată fi o provocare atragerea de candidați de top care să se potrivească în organizație. Strategia trebuie să fie una care să te diferențieze de companiile mari și bine cunoscute. Apelarea la platforme de joburi poate fi o opțiune de succes, la fel și angajarea prin recomandări. Angajații existenți pot recomanda locul de muncă persoanelor din rețeaua lor de cunoștințe, fiind o strategie bună pentru organizații mici.

 

Ești pregătit pentru colaborarea cu Recruto? 

 

Evoluția ta sau a companiei începe cu noi, Recruto. Fie că dorești un loc de muncă mai bun sau că vrei să-ți duci compania la un nou nivel ca achiziție de noi talente sau procesul general de recrutare noi îți stăm la dispoziție. Oferim o gamă largă de servicii de consultanță și echipa noastră cunoaște bine piața având ani de experiență în spate când vine vorba de recrutare.

Date de contact Recruto:
Suport: 031 860 6632
Email: [email protected]
Website: www.recruto.ro